Камерна сцена Пловдив“ представя на 27  юли, четвъртък от 19.00

...
Камерна сцена Пловдив“ представя на 27  юли, четвъртък от 19.00
Коментари Харесай

Виенски джаз квартет в Радио Пловдив


„ Камерна сцена Пловдив “ показва на 27  юли, четвъртък от 19.00 ч. в Първо студио на Радио Пловдив концерт на Life Aquatic. Виенският джаз квартет Life Aquatic се движи с транспарантни преходи сред комбинация и спонтанност. Музиката на квартета варира сред другите жанрове и музикални форми – преплитат се актуален джаз, свободна импровизация и камерна музика, въздействия от инди рок и различната сцена, с ехтене от мелодиката на Средна и Източна Европа. Life Aquatic в състав: Николаус Холер-  сакс, Рафаел Кефер – китара, Виктория Кирилова – бас, Мати Фелбер – барабани, са свирили на влиятелни подиуми в цяла Австрия и имат записи за Австрийското радио.

Николаус Холер е австрийски мултиинструменталист и актуален композитор. Завършил е Kunstuniversität Graz и MUK, Виена. Свири на влиятелни подиуми в цяла Австрия (Porgy and Bess, Orpheum, Concert Hall of the „ Wiener Sängerknaben “, Stockwerk Jazz, ZWE, Jazzwerkstatt, Schauspielhaus, Jazzfestival Saalfelden, ORF Radiokulturhaus), както и в страни като Израел, Етиопия, Германия, Швейцария, Словения, Хърватия, Унгария, Бразилия, Люксембург и Турция.

Рафаел Кефер е австрийски китарист и композитор. Учил е в Държавната консерватория на Каринтия Клагенфурт, HfMT Кьолн, HfMT Хамбург и е приключил магистърска степен по изкуства в MUK с отличие. Рафаел е притежател на премията Gironcoli. През 2021 година издава дебютния си албум „ Retrospection “ на австрийския лейбъл ATS Records. От 2021 година Рафаел е част от факултета по китара във Виенския музикален институт.

Виктория Кирилова е българска басистка и композиторка, живееща във Виена. Нейната музика е комбинация от разнообразни въздействия – от актуален джаз и камерна музика до поезията и ритмите на българския фолклор. Завършила консерваториите в Милано и Виена, Виктория е притежател на джаз стипендиите Leviev и ARGE, на състезанието Fidelio и Premio delle Arti. Има изяви на интернационалните фестивали като Bergamo Jazz, Firenze Jazz Festival, Lucca Jazz, Jazz al Parque (Богота), Medejazz (Меделин), Kultursommer (Виена), Novara Jazz, A to Jazz Festival (София).victoriakirilova.com

Мати Фелбер е роден в музикално семейство в Грац. През 2017 година приключва Консерваторията в Грац с отличен триумф. По-късно се реалокира във Виена, с цел да учи в Университета за музика и изкуство във Виена при Марио Гонзи. Днес той свири в безчет групи, планове, ансамбли и работи като сесиен музикант и сайдмен. Музикалният му език варира от рок, класика до джаз и електроника.

Концертите от платформата „ Камерна сцена Пловдив “ се реализират с поддръжката на община Пловдив и са част от културния календар на града за 2023 година

Билети в мрежата на Ивентим. БГ и на място преди концерта.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР